tisdag 1 januari 2013

Steg 8 - Stjäl inte från dina barn, en god människa lämnar ett arv till barn och barnbarn


Steg 8 



Det åttonde budet - 2 Moseboken 20:15
Du skall inte stjäla.


"Det får inte hända att någon av er måste lida som mördare eller tjuv eller därför att han gör något annat ont eller blandar sig i andras angelägenheter." (1 Pet 4:15)
Det är med nöd och näppe som den rättfärdige kan bli frälst så var noga med att vara ärlig i alla dina affärer eftersom tjuvar, mördare, utsugare och andra syndare inte kan ärva Guds rike. Var därför noga med hur du hanterar dina affärer så att de behagar Gud.

När du redovisar till myndigheter dina inkomster och utgifter var noggrann så att det blir rätt och riktigt.

Guds ord säger att alla människor syndat och gått miste om härligheten från Gud ( Rom 3:23) och därför behöver vi Guds nåd. Du kanske säger att du aldrig stulit något men det har du. Kanske en penna från din arbetsgivare eller skola? Stöld är stöld. Vi har också alla stulit från Gud:

Så en människa får röva från Gud? Ni rövar ju från mig! Då säger ni: ”Hur har vi rövat från dig?” Tionden och offergåvor har ni rövat! (Mal 3:8)
Det finns alltså många sätt att stjäla på. Ett annat sätt är att stjäla från våra barn genom att inte pensionsspara och se till att de inte får något arv.  Bibeln säger nämligen att en god människa lämnar arv till barn och barnbarn. (Ord 13:22) Ja, den säger faktiskt att det är vår skyldighet att spara till våra barn. Barnen däremot är inte skyldiga att spara till sina föräldrar.(2 Kor 12:14)

Så sätt igång och pensionsspara idag.





Bekännelse grundad på vishet från Ordspråksboken 6:6-8

Jag ser på myran och blir vis. Jag samlar och sparar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Kom ihåg; Inga svordomar eller hädelser. Skriv bara sådant du tror min mormor skulle godkänna. Du är välkommen att kritisera så länge du håller dig borta från personangrepp.

Böneämnen är välkomna. Förslag på förbättringar är välkomna. Klagomål är välkomna. Konstruktiv kritik är välkommen. Du är välkommen!