tisdag 1 januari 2013

Steg 2 Offra, och få ett överflöd av Herrens rikedomar


Steg 2


Det andra budet - 2 Moseboken 20:4
Du skall inte göra dig någon avgud


Steg 2 är likadant som steg 1. Det ger dig rätt mindset. Du ska ge bort en slant till de som har det sämre ställt än du. Det är lätt att vi gör pengarna till en avgud, Mammon. Det svälter ihjäl människor i världen i skrivande stund. Ge dem en slant. Hur mycket frågar du kanske, och svaret år att du ska låta ditt samvete leda dig.  De finns de som ger ytterligare tio procent i detta steg men som sagt - låt det vara upp till ditt eget samvete hur mycket du ger.

Guds ord talar om att Gud kommer att ger oss i överflöd, när vi ger. Om man slår upp ordet överflöd i ett svenskt lexikon så kan man hitta ett antal synonymer. På synonymer.cc hittar jag;
rikedom
överskott
lyx
ymnighet
och på synonymer.org hittar vi de samma:
lyx
rikedom
överskott

Att vara rik är inte någon synd i sig, varför skulle Gud annars lova oss det? Gud vill att du ska vara rik så att du kan hjälpa andra.

Människan består av Ande, Själ och Kropp. Man kan säga att steg 1 är ett andligt steg för att bereda din Ande på vad som komma skall. Det är att ge till Gud som är Ande. Din ande har en relation till Gud och du ger i steg 1 till Gud. Steg 2 är i sådant fall ett själens och kroppens steg där du delar med dig till dem du har en själslig relation till, nämligen dina medsjälar på denna Jord.

(Katolikerna avskaffade detta andra bud mot bilddyrkan och delade det sista budet i två delar för att de skulle vara tio bud. Svenska församlingar använder av tradition oftast den katolska indelningen, men jag är övertygad om att vi ska inte ändra i Bibeln och därför använder jag den äldre versionen av buden.
Källa: The Catholic Encyclopedia, Volume IV http://www.newadvent.org/cathen/04153a.htm)



Bekännelse grundad på löftet i 2 Korintiherbrevet 9:8;


Gud ger oss goda gåvor i överflöd så att vi kan ge i överflöd till varje gott ändamål.









0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Kom ihåg; Inga svordomar eller hädelser. Skriv bara sådant du tror min mormor skulle godkänna. Du är välkommen att kritisera så länge du håller dig borta från personangrepp.

Böneämnen är välkomna. Förslag på förbättringar är välkomna. Klagomål är välkomna. Konstruktiv kritik är välkommen. Du är välkommen!