tisdag 1 januari 2013

Steg 1 Betala tionde och bli välsignad av Gud

Steg 1



Det första budet - 2 Moseboken 20:3 

Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.




Genom att knyta varje steg till ett budord så blir det lättare att minnas. Budorden är det många som hört förut och genom att kombinera det med det stegen och bekännelserna så har du rent pedagogiskt ett lättare jobb att göra. 'Repetition är inlärningens moder.'

Siffran ett återkommer den första varje månad och då kan du repetera detta steg. Den första dagen varje månad tänk på första budet, första steget och den första bekännelsen, på din väg för att bli ekonomiskt oberoende. Den andra varje månad repeterar du det andra budet som där knutet till det andra steget och den andra bekännelsen. Den tredje varje månade repeterar du det tredje och så vidare.


Tro


I Markus 9:23 säger Jesus att "allt är möjligt för den som tror". Jag tror bokstavligen på Jesus och det som han sade så lyssna inte på satans bud som säger, "det går inte", "omöjligt" eller "du kan inte". Om Gud själv sagt till dig att allt är möjligt för den som tror så tro bara och lyssna inte på satan, utan tro, tro tro!

Frälsningen börjar med tro och en bekännelse av att Jesus är Gud och därmed Herren i ditt liv. Vill du bli frälst? Be då med egna ord till Honom. Romarbrevet 10:9 säger:

"Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad."

Detta fungerar inte bara på frälsningen utan även på din ekonomi. Tro att Gud kan göra dig rik och bekänn med din mun att han kan göra det och det kommer att bli så. Detta steg kan verka ologiskt och oförnuftigt men det gäller att skaffa sig rätt mindset, dvs att lägga bort det gamla fattigdomstänkandet. Du ska sluta tänka att du är fattig, och tänk istället att du är rik. Du ska sluta säga, "Jag har inte råd" och istället säga "Jag har råd, men det finns inte i min budget för tillfället." Du ska sluta säga att "det går inte" och istället säga att det är möjligt om inte idag så i framtiden.

Det första steget innebär att du ska ge bort tio procent av din intäkt till exempelvis din lokala församling eller kyrka. Eller ge det till något annat som du tror att Gud skulle uppskatta. Det kallas att betala tionde i Bibeln. själva syftet med att vara rik är inte att samla pengar på hög utan att du ska kunna vara frikostig och dela med dig av ditt överskott.

Detta gör att du känner dig rik. Du vet att du fullgjort det Gud vill och känslan av att kunna dela med sig gör att man känner sig rik. Jag har träffat många miljonärer som inte känner sig rika. De har varit så snåla att de inte kunnat tänka sig att ge bort minsta lilla belopp och de har haft ett fattigdomstänkande, känt sig så fattiga och haft ekonomisk fruktan för framtiden trots att de haft många miljoner på kontot. Det är inget liv att leva i ekonomisk fruktan  Men man mår bra av att veta att man kan dela med sig så detta steg är viktigt för att du ska kunna känna dig rik.

Ha ingen annan Gud vid sidan av Gud, mota Mammon i farstun. Ge bort tio procent av din inkomst och känn dig rik.

Gud välsigne dig.


Bekännelse grundad på Guds löfte i Malaki 3:10:


Jag har betalat fullt tionde. Gud har öppnat himlens fönster över mig och ymniga välsignelser strömmar ned över mig.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Kom ihåg; Inga svordomar eller hädelser. Skriv bara sådant du tror min mormor skulle godkänna. Du är välkommen att kritisera så länge du håller dig borta från personangrepp.

Böneämnen är välkomna. Förslag på förbättringar är välkomna. Klagomål är välkomna. Konstruktiv kritik är välkommen. Du är välkommen!